Kenneth Nomden en Patric Kristen winnaars Jan Kuipers-trofee 2019

Zodra de loting was verricht en bekend was dat Kenneth Nomden en Patric Kristen aan elkaar waren gekoppeld, was het volgens velen duidelijk.

“Dat möt wa de winnaars wean”

De duo-wedstrijden van kv Noord Berghuizen (Jan Kuipers Trofee) is een serie wedstrijden in eliminatie concept. De duo’s bestaan uit een schutter uit één van de hogere teams, die samen gooit met een schutter uit één van de lagere teams. Dus een speler uit het eerste met een speler uit het zesde, of een speler uit het 2e met een speler uit het 5e of een speler uit het 3 met een speler uit het 4e.  In elke wedstrijd gaat het om twee gewonnen helften, waarbij elke helft bestaat uit 10 schoten (5 per persoon). Het winnende duo gaat door naar de volgende ronde.

Vandaag werd de finale gespeeld. Een groot aantal leden was naar de baan gekomen om de wedstrijd tussen Jan Grunder /Ron van Benthem en Kenneth Nomden/Patric Kristen te bekijken.

In de eerste helft ging het lange tijd gelijk op. Er werd van beide kanten goed gegooid. Tot het 6e schot niet goed geplaatst werd door het team Grunder/ v Benthem. Nomden/Kristen wisten het schot wel goed te plaatsen en namen daardoor een redelijke voorsprong. Deze werd in de vier volgende schoten snel vergroot tot een verschil van een schot. Het eerste punt ging naar Nomden/Kristen.

De tweede helft was bijna een exacte kopie van de eerste helft. Al leek het er op dat het team Grunder/v Benthem deze ronde wat meer druk kon zetten. Echter, het team Nomden/Kristen kwam hierop met een vernietigend slotoffensief . Zij wisten uiteindelijk ook deze helft te winnen met een schot verschil.

Kenneth en Patric wisten dus ook in de finale hun favorietenrol waar te maken. Zij zijn dan ook de terechte winnaars van deze editie van de Jan Kuipers-trofee.

Winnaars Jan Kuipers-trofee 2019
Kenneth Nomden en Patric Kristen