De Leeuwn Koel

Mogelijk duur puntverlies Noord Berghuizen

Vandaag staat de inhaalwedstrijd op de agenda (wedstrijddag 10) tussen kv Kolkersveld en Noord Berghuizen
Noord Berghuizen staat nog één punt achter Vooruitzicht. Kolkersveld probeert daarentegen de 3e plaats te bemachtigen ten kosten van Vooruit Losser (ook 1 punt verschil). Het is dus wel te verwachten dat er strijd wordt geleverd door beide teams. En aan die verwachting wordt ook voldaan. De wedstrijd begint een kwartiertje later omdat een speler van KVKL moeite had om zijn woonplaats te verlaten.

De eerste ronde gaat het redelijk gelijk op. Noor berghuizen weet een licht voorsprong te pakken. Maar geeft dit twee schoten voor het eind van de 1e ronde weer uit handen door een schot niet goed te plaatsen. KVKL neemt een voorsprong. Maar omdat de speler van KVKL nog steeds niet is gearriveerd is men aangewezen op invaller Wemke. Zei is niet opgewassen tegen de krachten van de mannen uit de hoofdklasse en kan de verkregen voorsprong niet vasthouden. Het eerste punt gaat alsnog naar NB.

De andere 2 rondes zijn bijzonder spannend. Beide ploegen zijn enorm aan elkaar gewaagd en er wordt dan ook over en weer van koppositie gewisseld. Beide rondes worden op het laatste schot beslist. De 2e ronde had KVKL kunnen winnen echter door een super schot van Daan en een slecht schot van KVKL wint NB met 2 meter verschil.

De 3e ronde blijft de onderlinge afstand vaak niet meer dan een halve meter. Het laatste schot van Justin is prima en daar kan de laatste schutter van NB net niet bij komen. Ook hier zit een paar meter tussen.

NB heeft dus toch weer een verliespunt opgelopen. En deze kan hen wel eens duur komen te staan. Vooruitzicht wist vandaag namelijk wel met 3-0 van Beuningen te winnen en loopt dus weer 1 puntje uit. Hiermee komt het verschil op twee. De spanning blijft daarmee wel gehandhaafd tot in de laatste wedstrijd van het seizoen.

Zondag 28 april zal duidelijk worden wie er kampioen gaat worden in deze zeer interessante hoofdklasse.
Noord Berghuizen mag dan thuis tegen Lattrop-Breklenkamp terwijl Vooruitzicht in de uitwedstrijd tegen Hertme minimaal één punt moet zien te bemachtigen.