Wedstrijddag 14 – Hoofdklasse Noord Berghuizen – Hertme  2 – 1

Wedstrijddag 14 – Hoofdklasse

Noord Berghuizen – Hertme 2 — 1

NB begint met een goed losschot waardoor ze gelijk een aantal meter voorkomen. Tijdens de eerste ronde heeft Hertme nog een aantal mindere worpen waardoor NB het punt eenvoudig binnenhaalt.

De tweede ronde gaat gelijk op. Hertme begint met een lichte voorsprong. Dit weten ze de hele eerste helft vast te houden maar niet echt uit te breiden. Halverwege de tweede ronde neemt NB de voorsprong over. Met nog 3 schoten te gaan in de tweede ronde schiet NB te scherp door de bocht. De kloot raakt de boomstronk en de voorsprong van 20 meter is in één klap een achterstand van zo’n 40 meter geworden. Hertme weet deze voorsprong de laatste twee schoten vast te houden en zet de stand zo gelijk.

In de derde ronde neemt NB vanaf het begin de leiding en schiet de wedstrijd rustig en gecontroleerd uit.