Zuid Twente wint Zilveren kloot 2018

Afgelopen zondag is op de Haarleheide in Reutum weer de jaarlijkse wedstrijd om de Zilveren Kloot geschoten.
De beste 25 schutters van Zuid Twente tegen de beste 25 van Noord Twente met het kanaal Almelo – Nordhorn als scheidslijn.

Met maar liefst 6 schutters van de 25 was kv Noord Berghuizen weer goed vertegenwoordigd in deze historische strijd.
De editie van dit jaar was een ongekend spannende. Het is al weer een hele poos geleden dat het spelverloop zo close was als dit jaar.
Hoe spannend het was, bleek rond het negentiende schot in de tweede serie. Met nog maar zes schoten te gaan, bedroeg het verschil tussen beide teams slechts twintig centimeter.

Winnaars zilveren kloot 2018

Onder leiding van veuropscheeter en Twents Kampioen Laurens Maseland, zegevierde Zuid met uiteindelijk 32 meter. Gedurende de eerste serie van 25 schoten nam het team van Zuid regelmatig een voorsprong. Noord bleef echter strijden voor elke meter en bleef de aansluiting behouden. Halverwege het duel wist Noord zelfs een kleine voorsprong te nemen. Omdat beide teams elkaar vrijwel de gehele wedstrijd in evenwicht hielden, bleef de spanning tot de laatste schoten bewaard. Met een overtuigende eindspurt pakte Zuid uiteindelijk de winst.

De uitdaging van Noord, om volgend jaar weer de strijd aan te binden werd onmiddellijk geaccepteerd door Zuid.
Zij mogen op 1 september 2019 de trofee verdedigen tijdens het 100-jarig jubileum van deze klootschietwedstrijd.