Herman Hemme en Patric Kristen winnaars Jan Kuipers Trofee

Na een jaar van afwezigheid i.v.m. de coronaperikelen is vandaag de finale geschoten om de Jan Kuipers Trofee.

De duo-wedstrijden van kv Noord Berghuizen (Jan Kuipers Trofee) is een serie wedstrijden waarbij duo’s bestaan uit schutters van één van de hogere teams, die samen gooit met een schutter uit één van de lagere teams. Dus een speler uit het eerste met een speler uit het zesde, of een speler uit het 2e met een speler uit het 5e of een speler uit het 3 met een speler uit het 4e.  In deze nieuwe opzet worden elke ronde nieuwe koppels gevormd. Voor elke speler worden de punten die zijn behaald in de voorrondes bij elkaar opgeteld waaruit de beste acht schutters (4 van de hogere teams en 4 van de lagere teams) tevoorschijn komen. Met deze 8 wordt middels loting 4 nieuwe duo’s gevormd die het in de finale tegen elkaar op gaan nemen. In de finale gooit elke speler 9 worpen.

De Finalisten

De finale vandaag ging tussen de volgende duo’s die, uit de voorafgaande drie wedstrijden, als sterksten uit de bus waren gekomen:

• Anita Segerink – Martin Velthuis
  • Henk van Benthem – Daan Grunder
  • Herman Hemme – Patric Kristen

De eerst 5 schoten waren, van alle schutters, schoten van een goed niveau.
Vanaf dat moment lieten bijna alle finalisten her en der een steekje vallen.
Alleen de enige dame in het spel wist constant te presteren. Anita kon niet voorkomen dat ze samen met Martin op het laatst net te kort kwam om mee te kunnen strijden voor de eindoverwinning.

Achter op de baan leek de nervositeit toe te slaan. De ene misser werd opgevolgd door de andere misser.
Patric liet het na om een fout van het team van Henk en Daan af te straffen. Dit maakte de wedstrijd er niet minder spannend op.

Met nog vijf schoten te gaan, lagen de twee teams praktisch gelijk. Daan plaatste zijn schot wat te fijn door de binnenbocht terwijl Herman zijn schot wat ver naar buiten had geplaatst. Het laatste schot van Patric was wel weer een goed schot. Henk van Benthem had hier niet echt een passend antwoord op, waardoor Herman een vrij comfortabele voorsprong voor zijn laatste schot had gekregen.

Daan moest met zijn laatste schot deze achterstand weg zien te werken. In een alles of niets poging belandde het schot wat te vroeg in de bosschages langs de baan waardoor het voor Herman nog maar een koud kunstje was om de overwinning binnen te halen.  Volgens de toeschouwers hebben ze een mooie finale gezien waarbij ze “hier en daar ook nog eens flink op een paar ‘verbeterpunten’ werden gewezen”.

Herman Hemme en Patric Kristen, winnaars Jan Kuipers Trofee 2021

Lunch: 11.00 - 14.00