Jan Kuipers Trofee 2021/2022

De duo-wedstrijden van kv Noord Berghuizen (Jan Kuipers Trofee) is een serie wedstrijden waarbij duo’s bestaan uit schutters van één van de hogere teams, die samen gooit met een schutter uit één van de lagere teams. Dus een speler uit het eerste met een speler uit het zesde, of een speler uit het 2e met een speler uit het 5e of een speler uit het 3 met een speler uit het 4e, etc.  In deze nieuwe opzet worden elke ronde nieuwe koppels gevormd. Voor elke speler worden de punten die zijn behaald in de voorrondes bij elkaar opgeteld waaruit de beste acht schutters (4 van de hogere teams en 4 van de lagere teams) tevoorschijn komen. Met deze 8 wordt middels loting 4 nieuwe duo’s gevormd die het in de finale tegen elkaar op gaan nemen.

Hieronder vind je eerst de reglementen en daarna de uitslag van de eerste loting

Reglement Duo Wedstrijden kv Noord Berghuizen

Wedstrijdformat

• Er word door iedereen vier wedstrijden geschoten.

• Elke wedstrijd bestaat uit drie rondes van 6 schoten per duo. Met de wedstrijdreglementen uit de reguliere competitie.

• Elke gewonnen ronde levert één punt op. Deze punten worden toegekend aan beide personen uit dat duo.

• Wordt een wedstrijd niet geschoten vóór de daarvoor aangewezen datum, dan krijgen alle spelers uit beide teams 0 punten. Tenzij één van de teams zich in overleg gewonnen geeft.

Wedstrijdschema:

1e Ronde 1 oktober – 30 november

2e Ronde 1 december – 31 januari

3e Ronde 1 februari – 31 maart

4e Ronde 1 april – 31 mei

Finale is begin juni

Samenstelling duo’s

• Elke wedstrijd worden er nieuwe duo’s gemaakt middels een loting.

• Er worden 2 potten gemaakt. Pot 1 bevat spelers uit de hoogste teams en pot 2 de spelers uit de laagste teams. Als er sprake is van een oneven aantal teams dan worden de spelers uit middelste team verdeeld over beide potten.

• Een duo bestaat uit één persoon uit groep 1 en één persoon uit groep 2.

• Mocht er in een volgende ronde een identiek koppel worden gevormd dan in een ronde daarvoor, dan word de nummer 2 van dat koppel verwisseld met de nummer twee van het duo daaropvolgend. Bij de laatste groep wordt dan geruild met de eerste groep.

• In het geval er in een groep meer dan 4 personen een gelijk aantal punten heeft, dan wordt er middels loting de 4 finalisten uit die groep bepaald.

In alle hierboven niet benoemde situaties beslist de wedstrijdcommissie.

Loting ronde #1

Bart Adolfsen