Ga naar de inhoud
Home » NK Junioren Klootschieten: Niek Haafkes behaalt 11e plaats in allround klassement!

NK Junioren Klootschieten: Niek Haafkes behaalt 11e plaats in allround klassement!

Afgelopen zondag, 9 juni 2024, vond het NK Junioren Klootschieten plaats op en rond de baan van kv Nooit Gedacht in Noord-Deurningen. Onder perfecte weersomstandigheden streden de junioren in de disciplines straat, veld en zetten.

Niek Haafkes van kv Noord Berghuizen maakte zijn debuut op het NK en behaalde in categorie twee een knappe 11e plaats in het allround klassement.

Straat: Niek legde de 500 meter af in 7 schoten. De eerste 6 schoten waren goed geplaatst, maar helaas draaide de kloot niet terug naar de straat. Het 7e schot was minder perfect, maar had wel het geluk dat de kloot via de berm toch de eindstreep passeerde. Met een afstand van 9,30 meter behaalde Niek een 19e plaats van de 35 deelnemers.

Veld: Op het onderdeel veld begon Niek sterk en lag na het eerste schot samen met de andere 3 schutters van zijn kaart nagenoeg gelijk. Het tweede schot was minder krachtig, waardoor hij wat terrein moest prijsgeven. Niek herpakte zich goed en consolideerde zijn achterstand. Met 5 schoten behaalde hij een afstand van 378,60 meter, wat resulteerde in een uitstekende 15e plaats.

Zetten: In het onderdeel zetten liet Niek een flinke verbetering zien ten opzichte van de persoonlijke kampioenschappen, waar hij niet verder kwam dan 13,50 meter. Vandaag gooide hij een knappe 24,82 meter, goed voor een 16e plaats.

De combinatie van deze sterke individuele prestaties resulteerde in een 11e plaats in het allround klassement. Een welverdiende prestatie voor Niek Haafkes in zijn debuut op het NK!

De organisatie van het NK door kv Nooit Gedacht was uitstekend. Vervoer, eten en drinken, en de preparatie van de verschillende onderdelen waren perfect geregeld. Er was zelfs gedacht aan een ingooi-moment voor de jeugd bij de overgang van straat naar baan, om te wennen aan de gewichtsovergang.

Al met al een geslaagde dag voor Niek Haafkes en kv Noord Berghuizen!